Головна » 2015 » Травень » 22 » Щаслива родина – міцна країна! V родинний фестиваль "Стежинами народної мудрості"
06:06
Щаслива родина – міцна країна! V родинний фестиваль "Стежинами народної мудрості"

 

15 травня у світі, в Україні – відзначався День сім’ї! Цій прекрасній даті присвячує щорічно свій родинний краєзнавчий фестиваль «Стежинами народної мудрості» КЗ «Оріхівський районний Будинок дитячої творчості». Тому що з родини починається все у житті, кожен з нас.

   Вперше за час свого існування фестиваль відбувся за підтримки перших осіб району та міста: голови Оріхівської районної ради Каріни Василівни Дудніченко та міського голови Сергія Михайловича Герасименка, які не тільки тепло привітали родини: Рябух з с.Мирне, Лісовських та Голець,  Приходько  з с.Преображенка,  Завгородніх з с.Кірово, Казарян  з м.Оріхова, Ахметових з с. Омельник, учасників, гостей та організаторів фестивалю, а й подарували солодкі подарунки та квіти для родинної клумби. Гостями фестивалю стали начальник відділу освіти Н. Шевченко, почесний журналіст України Т. Курочкіна, директор районного краєзнавчого музею Т. Левандовська та С.Коваленко, фотокореспондент та  кореспондент газети «Трудова слава».

   Вже більше 10 років краєзнавчою дослідницькою діяльністю займаються у закладі не лише етнографи, а й примножують і бережуть народні ремесла студія «Барвінок» керівник В. І. Приходько, народну пісню ‒ керівники вокальних студій: Качур О. Д., Гальчанська І. Г., літературну спадщину ‒ Ярова Л.О. А перші паростки будь-якого таланту закладаються лише у родині. Тому й вирішено було таке прекрасне свято традиційно робити родинним. Представляти найталановитіші родини, щоб кожен зміг поділитися своїм талантом з іншими! За п’ять років свого існування учасниками фестивалю стали більше як 25 родин та творчих колективів, які ввійшли до спеціального літопису, є свій логотип та девіз «Досліджуй і люби Оріхівський свій край, що знаєш сам, те іншим передай», авторами яких стала майстриня В. Приходько та випускниця етнографічного об'єднання      Н. Коробіціна. У2013 році з'явився свій гімн «Краю мій рідний», авторами якого стали заступник директора КЗ Оріхівський БДТ» ОРР А.Чирко та акомпаніатор закладу М. Качур. Склалися свої традиції: пригощання фестивальним пирогом, та проведенням майстер-класів у ремісничому блоці.  Яскраве свято закінчилося започаткуванням ще однієї традиції – закладенням родинної клумби на території двору, взаємним побажанням добра,  миру, щастя  всім учасникам та гостям!  

Т. Коваленко ‒ директор КЗ «Оріхівський БДТ» ОРР, керівник етнографічного обєднання «Сійдолюб», голова оргкомітету по підготовці до фестивалю

Фото на 

http://orichivbdt.ucoz.ua/photo/rodinnij_festival_quot_stezhinami_narodnoji_mudrosti_quot/12

Переглядів: 1032 | Додав: orichivbdt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: