Головна » 2014 » Травень » 2 » Посадемо вербичку, прекрасим рідну річку!
10:23
Посадемо вербичку, прекрасим рідну річку!

Закінчилися Великодні свята, і на їх завершення наше етнографічне об’єднання «Сійдолюб» закінчило вивчення історії цього свята та традицій  його святкування в своїх родинах.

А на початку великого посту, 09 березня, ми відзначали 200-річчя нашого Великого Кобзаря Т.Г Шевченка і ця знаменна дата стала значущою у всьому світі. На честь цієї події була оголошена обласна Акція «Посадимо 200 дубів». Тому ми вирішили взяти участь у цій акції, але придати їй свого неповторного рідного значення. А для цього в День народження Шевченка вирізали гілочки верби, дбайливо її виростили та на Вербну Неділю освятили, після Великодньої Ради, яка відбулася 21 квітня, вирішили посадити на березі нашої улюбленої річки Конки, бо боляче щораз дивитися на засмічені пусті береги з старими надламаними вербами, які посадили  ще наші  далекі предки.

Щиро вдячні дідусеві Марусенко Тимура,  мамі Лісовського Давіда, мамі Владімірової Даші та мамі Трофименко Даші за допомогу та участь в організації Акції «Посадимо вербичку, прикрасим рідну річку».  А число верб сім – символізує об’єднання та щасливі родини. Нехай росте на радість людям та новим прийдешнім поколінням, укріплює береги нашої річки Конки та приносить справжнє щастя тим родинам, діти яких посадили вербу: Горбачової  Ксенії, Шимоняк Стаса, Марусенко Тимура, Жир Миколи, Лісовського  Давіда, Трофименко Даші. Адже верба не просто дерево - вона- символ нашої рідної України.

Горбачова Ксенія, вихованка вищого рівня етнографічного

об’єднання «Сійдолюб» КЗ «Оріхівський БДТ»

Фоторепортаж Трофименко Ірини

 

                

 

Переглядів: 543 | Додав: orichivbdt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: