Головна » 2014 » Листопад » 2 » Краєзнавство - справа серйозна: 10 років об'днанню "Сійдолюб"
22:17
Краєзнавство - справа серйозна: 10 років об'днанню "Сійдолюб"

Спішіть добро творити!...

   Сьогодні, в перший  день останнього місяця осені,  в коридорах КЗ «Оріхівський БДТ» було людно і святково. Всі члени нашого об’єднання були не просто у національних костюмах, ми відзначали свій перший серйозний ювілей – 10 років творчої діяльності етнографічного об’єднання «Сійдолюб». (керівник Т.В.Коваленко). Ми познайомили присутніх батьків вихованців, керівників інших гуртків та їх вихованців: вокальної студії, початкового технічного моделювання, літературної студії, студії «Барвінок»  з архівами та фотоматеріалами. Розповіли, що у нашого  творчого колективу є своя власна символіка, яка створена самими дітьми, які сьогодні стали вже студентами: це девіз, герб, бейджик та своя власна пісня «Оріхівська земля», яку рік тому подарували об’єднанню заступник директора Анна Чирко та акомпаніатор Микола Качур.

Більше десяти статей, чотири екскурсії для друга та проект «Свята спадщина» - унікальні матеріали, зібрані за десять років не одним поколінням юних краєзнавців, записані на диски та передані до районного краєзнавчого музею та бібліотеки гімназії №1 «Сузір’я», якими зможуть користуватися як учні так і педагоги. Неповторною стала мультимедійна презентація-звіт, у якій представлені всі напрямки роботи за десять років, яку виконав та представив Марусенко Тимур, а коментували старші вихованці-ведучі: Горбачова Ксенія, Козир Юлія, Шимоняк Станіслав, а допомагали їм молодші: Лісовський Давид, Гудінов Андрій, Петрова Катерина. З  власними віршами виступила Бикова Діана, а фотоматеріали представив Микола Жир. Добре, що членами об’єднання мають право бути не тільки діти, а й дорослі: батьки, педагоги, представники громадськості та культури, адже дорослим так часто не вистачає часу на спілкування зі своїми дітьми, а тут є унікальна можливість і кашу разом зварити, і взимку на лижах покататися, і на велопробіг з’їздити, і колядки поспівати, і зібратися на Великодню традиційну Раду.

На святі з вітанням виступив випускник, кращий краєзнавець області 2009 року, нині студент електротехнічного коледжу Куцевол Василь, член Спілки журналістів України України Т.А.Курочкіна, етнограф-краєзнавець В.М.Саєнко, які подарували ювілейний торт, а бабуся Л.В.Федюк – смачний домашній пиріг. Керівник вокального колективу Гальчанська І. Г. зі своєю вихованкою Анікеєвою Дариною подарували квіти на ювілейну клумбу та українську пісню, а Людмила Лісовська від імені батьків ‒ вірш-звернення:

Врятує світ краса,

 завжди так говорили.

Тепер врятує світ лиш доброта.

Бо однієї вже краси занадто мало,

бо скільки всюди зла - людина вже не та!

То ж люди на землі!

Спішіть добро творити,

щоб нам не згинути у морі зла,

щоб кожен міг серед краси прожити

у царстві справедливості й добра!

Матеріали, які зібрані нами та нашими попередниками протягом десяти років унікальні! Тому користуючись нагодою, звертаємося до учнів та педагогів району, всіх зацікавлених осіб звертатися до нашого об’єднання та запрошуємо до подальшої співпраці!                             

 

Помічник керівника етнографічного об’єднання «Сійдолюб» Ксенія Горбачова, технічний редактор Тимур Марусенко, фотоматеріали керівника гуртка автомоделювання Юрія Ходзько

 

Фото на     http://orichivbdt.ucoz.ua/photo/10_rokiv_ob_quot_ednannju_quot_sijdoljub_quot/4

 

 

Переглядів: 455 | Додав: orichivbdt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: