Головна » 2015 » Вересень » 29 » Якщо ти і насправді любиш рідний край, то завжди з радістю його квітчай
06:24
Якщо ти і насправді любиш рідний край, то завжди з радістю його квітчай

 

         Закінчилось літечко, яке так радувало наших дітей. За спекотні дні зів’яли і трави і квіти. А незабаром свято – День визволення нашого міста! Діти з нашого етнолого - краєзнавчого об’єднання вже давно підтримують традицію озеленяти та прикрашати квітами рідне місто. Вперше на свято Покрови 14 жовтня 2012 року була проведена акція «Рости, горіху» на території Покровського храму. Традицією стало щорічно під час районного краєзнавчого  фестивалю висаджувати квіти на клумбах. У квітні  2014 року на території Набережної р. Конка провели акцію «Посадимо вербиченьку, прикрасимо свою річеньку». 16 травня 2015 року на родинному краєзнавчому фестивалі започаткували родинну клумбу з квітами.

   Нам дорослим радісно за своїх дітей та онуків, що вони трудяться, зайняті потрібною справою. Насаджують, а не руйнують. Займаючись у цьому об’єднанні вони вчаться справжній дружбі, взаємодопомозі, як у давнину існувало поняття «толока», коли люди безкоштовно разом трудилися, допомагали один одному. Всьому цьому і ми дорослі також вчимося, адже у нас є традиційні зустрічі. Як це прекрасно, коли дорослі і діти роблять спільні справи, разом відзначають свята. Боляче нам всім спостерігати за безкінечними смітниками на території міста та за його межами, особливо в районі нашої такої улюбленої річки Конка. Люди, здається зовсім забули, що живуть на одній планеті, що будь-який смітник, що  зробили – це наша загальна тарілка, в яку «дружно» плюємо. Влітку серед сухої трави та куп сміття, що викидають жителі в районі міської скважини біля залізниці, з’явилася малесенька клумбочка з квіточками, як протест, мабуть якоїсь бабусі, що втомилася спостерігати за таким непотребством! У 2014 році група наших «Сійдолюбівців» взяла участь в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Моя Батьківщина, Україна», де була представлена стаття «Вода – життя й безцінний дар, який подарувала нам природа», у якій були висвітлені проблеми водопостачання, збереження природи і води в Оріхівському краї. Ця стаття знаходиться в районному краєзнавчому музеї, бібліотеці гімназії №1 «Сузір’я», учні можуть ними користуватися, доповнювами, адже ми робимо єдину велику загальну справу – зберігаємо природу тієї місцевості, де живемо!

   Щоб припинити таке непотребство, яке творять люди, ми вирішили на День Творінння розбити ще одну клумбу, поруч з тією маленькою, і взяти шефство над цією територією. Закликаємо людей, які живуть поруч, не робити смітники, а прикрашати свою землю квітами, кущами та деревами. Адже ви її любите? А якщо любите, приєднуйтесь!!!

За доручення етнографічного об’єднання « Сійдолюб» Любов Владиславівна Фєдюк, Дарина Владімірова, Микола Жир, Анастасія Леоненко, Єлизавета Козир та Марія Менакова. Фото Тетяни Коваленко, керівника об’єднання.

Переглядів: 425 | Додав: orichivbdt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: