Головна » 2017 » Січень » 11 » Героями не народжуються, ними стають!
22:08
Героями не народжуються, ними стають!

  Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 02.07.2015 № 0391 «Про залучення учнівської молоді до туристсько-краєзнавчої діяльності та підвищення кваліфікації педагогічних кадрів освіти Запорізької області на базі КЗ «Центр туризму» ЗОР у 2015-2016 навчальному році», з метою активізації пошуково-патріотичного руху серед учнівських колективів, їх пошуково-дослідницької діяльності з увічнення бойових подвигів наших земляків – героїв, які загинули, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність України під час проведення антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях; формування почуття патріотизму у підростаючого покоління, виховання підростаючого покоління на кращих зразках служіння своєму народу, вірності Україні, з 01 грудня 2015 року по 20 лютого 2016 року комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради було проведено Обласний заочний конкурс пошукових робіт «Сила, мужність, честь».

На конкурс надійшло 237 пошукових робіт. У конкурсі брали участь 784 представників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

«Військові та цивільні будні земляків» та «Освітяни на лінії вогню»  у таких  номінаціях наші юні краєзнавці з етнографічного об'єднання «Сійдолюб» Хоменко Катерина, Скидан Катерина, Фомін Ярослав, Лісовський Давід, присвяченому воїнам АТО та здобули блискучу перемогу І-е місце. На конкурс був представлений реферат «Військову стежку ти обрав сьогодні, щоб МИР завжди оберігати на землі», фотовиставка та буклет. Краєзнавці вивчали життєвий та бойовий шлях комбата Дмитра Герасименка. Щиро дякуємо за значну допомогу у підготовці до конкурсу, яку  надали нам почесний журналіст України Тамара Курочкіна, волонтер Ольга Дехтяренко, завідувач бібліотечно-інформаційним Центром гімназії №1 «Сузіря» Любов Білодід і, звичайно, мама нашого героя Тамара Іванівна Герасименко. Для нас, батьків,  важливо, щоб наші діти росли патріотами своєї країни, добрими, здатними прийти на допомогу, а й звіряли своє життя з життям таких людей як Дмитро Герасименко, Максим Потоцький та багато інних наших героїв-земляків про яких ми ще всі обовязково дізнаємося. А всьому цьому вони навчаються, займаючись  в етнографічному обєднанні «Сійдолюб», що працює при КЗ «Оріхівський Будинок дитячої творчості».

  Батьки вихованців: Валерія Хоменко та Юлія Скидан

 

Переглядів: 670 | Додав: orichivbdt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: