Головна » Архів матеріалів

   Канікули!!! Що може бути краще й цікавіше! Для нашого етнографічного об’єднання « Сійдолюб» весняні канікули традиційно проходять на природі за приготуванням козацької їжі на вогнищі . Готуючись, вивчали рецепти не лише козацької , а й народної їжі, розуміючи, як це важливо з юності навчитися правильному харчуванню. Особливо, яке значення мають саме овочі, фрукти, трави, які нас оточують. Вирішили готувати овочевий суп, гречану кашу, традиційно печену картолю та чай на травах. Розділившись на дві команди ладнали пристрої для вогнища, готували дрова, встановлювали посуд. Фотозьомку вела Горбачова Ксенія, Станіслав Шимоняк та Вікторія Зик були відповідальними кухарями, Микола Жир та Денис Биков – відповідальними за вогнища. Даша Владімірова та Діана Бикова &ndas ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Додав: orichivbdt | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

 Щороку Обласний Центр патріотичного виховання учнівської молоді проводить конкурс-фестиваль патріотичної пісні "Спадщина" у номінаціях: Сучасна патріотична пісня», «Українська народна пісня», «Військово-патріотична пісня», «Народна і сучасна хореографія», «Авторська пісня» організатори конкурсу у цьому році включили до конкурсної програми номінацію – «Коли співає солдат», що розрахована на композиції, виконані захисникам Батьківщини, військовослужбовцями, які проходять службу в лавах Збройних сил України. 24 березня в Оріхівському РБК відбувся зональний етап Обласного конкурсу, ченами журі якого були відомий експерт з вокалу Володимир Артємьєв та директор Центру патр ... Читати далі »

Переглядів: 531 | Додав: orichivbdt | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

 18 березня Оріхівський край гідно показав таланти молодого покоління творчих українців на районному етапі Обласного конкурсу "Таланти твої, Запорізький краю". На конкурсі  було представлено  27  номерів від учасників  Оріхівського НВК № 2 ім. академііка В. А. Лазаряна, Оріхівської гімназії № 1 "Сузір'я", Щасливського НВК "Школа-дитсадок", ОРіхівської ЗОШ І-ІІІ ст № 5, Комишуваської ЗОШ І-ІІІ ст., Новоіваноівської ЗОШ І-ІІІ ст., . Найбільшу кількість номерів представили вихованці Оріхівського районного Будинку дитячої творчості: Фірсова Інна , Гудим Владислав, Гальчанська Альбіна, Горушко Дар'я, Лісаченко Ліза та вокальний ансамбль під керівництвом І. Г. Гальчанської, ,  Швець Дар'я та ... Читати далі »

Переглядів: 534 | Додав: orichivbdt | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

    Традиційно напередодні 8 березня в закладі відбулося відкриття виставки декоравно-прикладного мистецтва "Знай і люби свій край". В актовому залі зібрано понад 300 експонатів, виготовлених руками учнів шкіл Оріхівського району в різних техніках: орігамі, квілінг, вишивка, вироби з природного матеріалу: соломи, дерева тощо, бісереплетіння, петреківський розпис, випалювання, малюнок, народна іграшка, лялька-мотанка, повітряні змії та ін. Цьогоріч актуальною для робіт стала тема патріотизму та любові до своєї Батьківщини, використання національної символіки  та тема АТО. Будинок творчості представив роботи, виготовлені вихованцями студії декоративно-прикладного мистецтва "Барвінок"  (керівник Приходько Валентина&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 554 | Додав: orichivbdt | Дата: 09.03.2015 | Коментарі (0)

Дитячий колектив Будинку творчості на День святого Валентина передав волонтерській групі "Оріхів армії" валентинки для наших бійців-земляків, було дуже приємно бачити на сторінці групи в соцмережах, що хлопці їх отримали. Сподіваємося, що ця маленька частинка дитячої душі у кожній валентинці хоч на мить зігріла серце солдатів. Під час виїзду 23 лютого волонтери бачились і з нашим колегою Потоцьким Максимом Вікторовичем, керівником гуртка пішохідного  туризму, якому його вихованці написали трепетного листа, які з нетерпінням чекають на повернення свого героя!

... Читати далі »

Переглядів: 431 | Додав: orichivbdt | Дата: 09.03.2015 | Коментарі (0)

  22 лютого 2015 року на базі ЗНУ відбувся захист науково-дослідницьких робіт учнівської молоді Малої академії наук. Для вихованок гуртка "Література рідного краю" Максюти Ольги та Мосьпан Анастасії це вже був ІІІ етап, передували якому районний етап та написання  конкрольних робіт в м. Запоріжжі в січні цього року. Дівчата вже довгий час займаються дослідженням творчості поетів Оріхівщини - І. Сухаря та В. Білогуба, в чому їм допомагає керівник Ярова Любов Олексіївна. Вони зібрали велику кількість рідкісних матеріалів про життя  та поетичні доробки поетів,  тісно співпрацюють з їхніми родинами та земляками. Ми переконані, що ці роботи не залишать байдужими всіх членів журі. Будемо чекати підсумкових протоколів захисту та сподіватися, що вони  будуть гідно оцінені.< ... Читати далі »

Переглядів: 397 | Додав: orichivbdt | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

Районне етнографічне об'єднання «Сійдолюб» привітало всіх з Масляною!

Що ж це за тиждень та з  його історією познайомилися юні етнографи на своїх заняттях і власними знаннями раді поділяться з вами.

   Історія нашого народу тісно пов’язана з обрядами та звичаями, цікавим, яскравими та самобутніми, щодо кожного регіону. Ще у давні язичеські часи люди уважно спостерігали за явищами природи, вважаючи їх живими та тісно пов’язуючи з ними все своє життя. Після прийняття християнства, свято Масляної тісно пов’язане з Православним календарем і ось чому нам допоможуть дізнатися наші старші вихованці: Ксенія Горбачова та Богдан Крамарчук

... Читати далі »

Переглядів: 519 | Додав: orichivbdt | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

         Наша дружна творча родина, всупереч забобонам про страшну п'ятницю 13-го, весело та цікаво провела одне з найочікуваніших свят для всієї молоді - День святого Валентина. Під час свята, на яке завітали вихованці не лише міста, але й Преображенки, Омельника та Новопавлівки, звучали прекрасні пісні про високе почуття - кохання, подаровані  колективами  вокальних студій. Діяла пошта святого  Валентина, тому всі бажаючі мали можливість зізнатися в коханні тому, хто подобається або просто висловити  побажати. Серед вихованців гуртків та присутніх було проведено конкурс на найкращу валентинку, кожна з яких була по-своєму гарною та оригінальною.

     На  святі, що проходить передодні 26-річниці виведення радянських військ з Афганістану, ми згад ... Читати далі »

Переглядів: 467 | Додав: orichivbdt | Дата: 15.02.2015 | Коментарі (0)

11 лютого в районному будинку культури пройшов ІІ районний фестиваль-конкурс військово-патріотичної пісні «Озброєні піснею, покликані маршем». Цьогорічний фестиваль був присвячений 26-й річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан та 70-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Фестиваль проходив в номінаціях «військово-патріотична пісня» та «афганська пісня». Участь у фестивалі взяли конкурсанти з Оріхівського НВК № 2 ім. ак. В.А. Лазаряна, Омельницької ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.А. Доллежаля, Мирненської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. воїна-інтернаціонліста С. Падалки, Комишуваської ЗОШ І-ІІІ ст., Щасливського НВК «Школа-дитсадок»,  Комишуваського ... Читати далі »

Переглядів: 646 | Додав: orichivbdt | Дата: 12.02.2015 | Коментарі (0)

 29 грудня 2015 року в актовому залі Оріхівського НВК №2 ім. академіка В. А. Лазаряна пройшов районний етап Міжрегіонального фестивалю ораторського мистецтва "Заговори, щоб я тебе побачив", в якому взяла участь вихованка гуртка "Література рідного краю" Мосьпан Анастасія  (керівник Ярова Любов Олексіївна). Серед 22 учасників категорії 9-11 класів було багато талановитих, ерудованих та справді переконливих ораторів, які представляли свої виспупи відповідно до запропонованих тем. Анастасія обрала, мабуть,  найцікавішу для юної дівчини тему виступу "Любити – означає віддавати себе іншій людині. Віддавати – означає жертвувати". Вона змогла донести свої почуття та думки до оточуючих, тому ми вітаємо Анастасію з перемогою, адже вона зайняла І місце! Не забуваймо, те, що ми говоримо, те, як ми говоримо, є прямим в ... Читати далі »

Переглядів: 635 | Додав: orichivbdt | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »