Головна » 2015 » Лютий » 26

  22 лютого 2015 року на базі ЗНУ відбувся захист науково-дослідницьких робіт учнівської молоді Малої академії наук. Для вихованок гуртка "Література рідного краю" Максюти Ольги та Мосьпан Анастасії це вже був ІІІ етап, передували якому районний етап та написання  конкрольних робіт в м. Запоріжжі в січні цього року. Дівчата вже довгий час займаються дослідженням творчості поетів Оріхівщини - І. Сухаря та В. Білогуба, в чому їм допомагає керівник Ярова Любов Олексіївна. Вони зібрали велику кількість рідкісних матеріалів про життя  та поетичні доробки поетів,  тісно співпрацюють з їхніми родинами та земляками. Ми переконані, що ці роботи не залишать байдужими всіх членів журі. Будемо чекати підсумкових протоколів захисту та сподіватися, що вони  будуть гідно оцінені.< ... Читати далі »

Переглядів: 399 | Додав: orichivbdt | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

Районне етнографічне об'єднання «Сійдолюб» привітало всіх з Масляною!

Що ж це за тиждень та з  його історією познайомилися юні етнографи на своїх заняттях і власними знаннями раді поділяться з вами.

   Історія нашого народу тісно пов’язана з обрядами та звичаями, цікавим, яскравими та самобутніми, щодо кожного регіону. Ще у давні язичеські часи люди уважно спостерігали за явищами природи, вважаючи їх живими та тісно пов’язуючи з ними все своє життя. Після прийняття християнства, свято Масляної тісно пов’язане з Православним календарем і ось чому нам допоможуть дізнатися наші старші вихованці: Ксенія Горбачова та Богдан Крамарчук

... Читати далі »

Переглядів: 522 | Додав: orichivbdt | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)